Gloednieuwe designtaal

Opel lnsignia kaapt heel wat prijzen weg in eerste jaar

De Opel lnsignia vierde in september zijn eerste verjaardag en heeft heel wat te vieren. Op minder dan een jaar tijd won de Insignia immers 24 prijzen en onderscheidingen. Onlangs nog wonde Insignia Sports Tourer de Autonis Award, uitgereikt door het Duitse Auto, Motor und Sport voor het beste design van 2009.

Veel van dit spectaculaire succes dankt de Insignia aan de nieuwe designtaal die met dit Opel-model werd geïntroduceerd. Deze taal wordt overigens ook toegepast op de nieuwe Astra. De Opel Insignia kan ook prat gaan op tal van technologische innovaties zoals de nieuwe generatie AFL+-koplampen, de Opel Eyecamera en het FlexRide-chassis. Op het jongste Autosalon van Genève showde Opel de stationwagenvariant van de Insignia : de Sports Tourer. Deze laatste is met zijn lengte van 4,91 m liefst 8 cm langer dan de Insignia sedan. Overigens komt ook de voorste helft van deze Opel-stationcar overeen met deze van zijn sedan- en hatchbackbroer. Pas vanaf de B-stijl oogt de Insignia Sports Tourer anders. Zo hebben de achterlichten een ander design dan bij de sedan en is ook de achterklep nieuw.

Om de lancering van de Insignia Sports Tourer te markeren, werden er 2 nieuwe motoren toegevoegd aan het gamma 7 krachtbronnen uit de berline. Het betreft de 180 pk rijke 1,6 liter turbo-benzinemotor, verkrijgbaar in combinatie met voorwielaandrijving en de 2.0 BiT urbodiesel van 190 pk in combinatie met voorwielaandrijving of adaptieve vierwielaandrijving. Daarnaast is er ook nog de ecoFLEX-uitvoering van de bekende 2.0 CDTI-dieselmotor, goed voor een vermogen van 160 pk, een C02-uitstoot van minder dan 140g/km.

De Opel Insignia Sports Tourer is leverbaar met 5 benzinemotoren (1.6/115 pk, 1.8/140 pk, 1.6 T(urbo)/180 pk, 2.0T/220 pken2.8V6/260pk) en3 oliestokers (2.0 CDTI/110 pk, 2.0 CDTi/130 pk en 2.0CDTi/160 pk). Alle krachtbronnen voldoen aan de Euro V-emissienorm. (RH)

Zondag Brugge/Oostkust van 11/10

De nieuwe Isignia

De Opel Insignia kan prat gaan op tal van technologische innovaties zoals de nieuwe generatie AFL+-koplampen, de Opel Eyecamera en het FlexRide-chassis.

Op het jongste Autosalon van Genève showde Opel de stationwagenvariant van de Insignia: de Sports Tourer.